Over ons

Craft

Over het merk Craft

Bij intensief werken of tijdens een intensieve training produceert het lichaam veel transpiratie. Dit is precies hoe het zou moeten zijn en een bevestiging dat je je grenzen verlegt. Als je geen functionele kleding draagt blijft de transpiratie op zijn plaats en verstopt het de poriën, waardoor je lichaamswarmte stijgt. Uiteindelijk zullen de kleren veranderen in een dampende, koude en zware “envelop”, die je prestatie meedogenloos belemmert. Als je echter functionele kleding draagt, blijft de huid droog en kunt je presteren op een ideale werktemperatuur. De functionele kleding van Craft, in maximaal drie lagen, creëert een perfect microklimaat en vormt de basis voor optimale prestaties.  

De basislaag voert het vocht efficiënt van de huid af en verdeelt het over het  volgende kledingstuk, waar het verdampt of wordt doorgegeven aan de volgende laag. Voor optimale prestaties en comfort moet een Craft-basislaag altijd onder je buitenste lagen worden gedragen, ongeacht de  weersomstandigheden. 

De tussenlaag zorgt voor isolatie en warmte terwijl vocht en overtollige warmte naar de volgende laag of naar de omringende lucht worden getransporteerd. Wanneer de thermometer naar beneden kruipt, houdt deze laag je in staat waardevolle lichaamswarmte vast te houden zonder je bewegingsvrijheid te verminderen.

De derde en buitenste laag is het schild tegen de elementen en biedt comfort en prestaties, ongeacht de omstandigheden. De ambachtelijke beschermlaag overstijgt de wetten van de logica en beschermt tegen regen, wind en kou en geeft tegelijkertijd overtollige warmte en vocht vrij uit de onderliggende lagen.

Met de producten die wij aanbieden richten wij ons op de basislaag. Wat hierbij van belang is dat de 2e en 3e laag kleding die je draagt goed ventileert, anders werkt het 3-lagen principe van Craft niet!

Welke basislaag van Craft voor jou het beste is zie je in onze keuzetabel.

naar de webshop

Wil je al onze producten bekijken?