Over ons

Python Fresh

Over het merk Python

De Python Fresh veiligheidsschoenen zorgen door middel van de watergekoelde tong bewezen voor minder transpiratie, wat je voeten extra comfort geeft als je de hele dag aan het werk bent. Echter vinden wij dat dit voor comfortabel werken niet voldoende is. Bij het comfort van de schoenen hoort ook kleding die comfortabel en koel werken mogelijk maakt.

Wat wij willen bereiken met de schoenen is het verbeteren van de gezondheid van je voeten. Daarom hebben wij de eerste veiligheidsschoen met een verkoelende tong ter wereld ontwikkeld op basis van de INUTEQ-DRY® gepatenteerde koeltechnologie. De koeltechnologie van Inuteq is er specifiek op gericht hittestress, vermoeidheid en transpiratie te verminderen en te zorgen voor aangename verkoeling wat kan bijdragen aan betere prestaties.

Door het toepassen van deze technologie in de veiligheidsschoen is bewezen dat dit de transpiratie van je voeten verminderd en daarnaast ook zorgt voor het verlagen van de klimaattemperatuur in je schoenen. Zie testrapport.

Naast dit is er nog een aantal aspecten die de schoenen comfortabel en duurzaam maken:

  • Een binnenvoering van ademend 3D-textiel. Dit is een synthetisch non-woven textiel wat sterk, vochtabsorberend, geurvretend en ademend is. Het helpt de voeten droog en fris te houden.
  • Een anatomische binnenzool van extreem schokabsorberend polyurethaan met daarop een binnenzool van geperforeerd textiel voor meer ademend vermogen voor het afvoeren van transpiratie. Het is comfort-verhogend door het traagschuim dat, dankzij het visco-elastische materiaal dat vervormt, verzacht en zichzelf vormt naar de vorm van de voet en gemakkelijker demping geeft. Het polyurethaan, dat een materiaal is met een uitstekend elastisch geheugen, absorbeert de impactschok, waardoor de energie gelijkmatig en ontspannend over het voetgebied wordt verspreid.
  • Naast de materialen die we gebruiken om transpiratie tegen te gaan, hebben onze schoenen voor de duurzaamheid een robuuste en duurzame loopzool van thermoplastisch urethaan (TPU), bij de waterafstotende modellen (S3) hoogwaardig volnerf leer en bij de niet- waterafstotende modellen (S1P) maken we gebruik van een duurzaam nylon. Dit alles voor een langere levensduur.
  • In de Python sokken hebben we Coolmax verwerkt. Stoffen met Coolmax® Air technology zijn ontworpen om het natuurlijke temperatuurbeheer van het lichaam te optimaliseren, zowel in koude als warme omstandigheden. De polyestervezels met een unieke propellervormige dwarsdoorsnede, biedt de stof uitstekende thermoregulatie voor optimale prestaties.
naar de webshop

Wil je al onze producten bekijken?