Over ons

Duurzaamheid

  • Comfort: onze werkschoenen zijn uitgevoerd met een PU/TPU loopzool, een memory inlegzool en een ademende binnen voering. We maken gebruik van stevige materialen om de voet goed te ondersteunen en te stabiliseren bij het lopen. Bovendien zijn onze werkschoenen niet plat, maar hebben ze een hakverhoging voor een goede afwikkeling van je voet.
  • Innovatie: de koelingtong in onze Fresh werkschoenen zijn ontwikkeld in samenwerking met Inuteq en werkt bewezen tegen transpiratie. Dit is getest bij Climate Inside in Duitsland (bekijk het testrapport).
  • Kwaliteit: we maken gebruik van sterke, duurzame en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, zodat we ons kwaliteitsstempel van de 6+6 circulaire garantiekunnen waarmaken.
  • Duurzaam: we hebben een CFA inzamelbak om oude en/of versleten schoenen te recyclen. Onze Python Nature is gemaakt van 17 PET-flessen. Daarnaast sponsoren we Staatsbosbeheer d.m.v. een donatie voor iedere verkochte schoen.

 

 

Python Fresh doneert 1% van je totale aankoop aan Staatbosbeheer, maar wat doet deze organisatie?

Jaarlijks verdwijnen er 3,5 miljard bomen. De gevolgen hiervan voor mensen, dieren en het klimaat zijn rampzalig. Daarom investeert Staatsbosbeheer in bomen. Hoe ze dat doen? Ze planten bomen en herstellen bestaande bossen en maken mensen bewust van het belang van bomen.

Je helpt mee met het planten van bomen door de aanschaf van onze producten: van iedere aankoop doneren wij 1% aan Staatsbosbeheer.

Nederland plant bomen https://www.staatsbosbeheer.nl/plant-een-boom

Bomen voor nieuwe bossen in alle 12 Nederlandse provincies, dat is het doel van de campagne Nederland plant bomen. Bossen spelen een belangrijke rol in het zorgen voor schone lucht, opslag van CO2, biodiversiteit en een gezondere leefomgeving. Draag ook jouw boompje bij aan een groener Nederland!

Wil je al onze producten bekijken?