Python Fresh

Kwaliteit voorop

De beloftes van Python Fresh veiligheidsschoenen:

De Python Fresh veiligheidsschoenen zorgen door middel van de watergekoelde tong bewezen voor minder transpiratie, wat je voeten extra comfort geeft als je de hele dag aan het werk bent. Echter vinden wij dat dit voor comfortabel werken niet voldoende is. Bij het comfort van de schoenen hoort ook kleding die comfortabel en koel werken mogelijk maakt.

Wat wij willen bereiken met de schoenen is het verbeteren van de gezondheid van je voeten. Daarom hebben wij de eerste veiligheidsschoen met een verkoelende tong ter wereld ontwikkeld op basis van de INUTEQ-DRY® gepatenteerde koeltechnologie. De koeltechnologie van Inuteq is er specifiek op gericht hittestress, vermoeidheid en transpiratie te verminderen en te zorgen voor aangename verkoeling wat kan bijdragen aan betere prestaties.

Door het toepassen van deze technologie in de veiligheidsschoen is bewezen dat dit de transpiratie van je voeten verminderd en daarnaast ook zorgt voor het verlagen van de klimaattemperatuur in je schoenen. Zie testrapport.

Naast dit is er nog een aantal aspecten die de schoenen comfortabel en duurzaam maken:

 • Een binnenvoering van ademend 3D-textiel. Dit is een synthetisch non-woven textiel wat sterk, vochtabsorberend, geurvretend en ademend is. Het helpt de voeten droog en fris te houden.
 • Een anatomische binnenzool van extreem schokabsorberend polyurethaan met daarop een binnenzool van geperforeerd textiel voor meer ademend vermogen voor het afvoeren van transpiratie. Het is comfort-verhogend door het traagschuim dat, dankzij het visco-elastische materiaal dat vervormt, verzacht en zichzelf vormt naar de vorm van de voet en gemakkelijker demping geeft. Het polyurethaan, dat een materiaal is met een uitstekend elastisch geheugen, absorbeert de impactschok, waardoor de energie gelijkmatig en ontspannend over het voetgebied wordt verspreid.
 • Naast de materialen die we gebruiken om transpiratie tegen te gaan, hebben onze schoenen voor de duurzaamheid een robuuste en duurzame loopzool van thermoplastisch urethaan (TPU), bij de waterafstotende modellen (S3) hoogwaardig volnerf leer en bij de niet- waterafstotende modellen (S1P) maken we gebruik van een duurzaam nylon. Dit alles voor een langere levensduur.
 • In de Python sokken hebben we Coolmax verwerkt. Stoffen met Coolmax® Air technology zijn ontworpen om het natuurlijke temperatuurbeheer van het lichaam te optimaliseren, zowel in koude als warme omstandigheden. De polyestervezels met een unieke propellervormige dwarsdoorsnede, biedt de stof uitstekende thermoregulatie voor optimale prestaties.

 

Craft

Kwaliteit voorop

De beloftes van Craft:

Bij intensief werken of tijdens een intensieve training produceert het lichaam veel transpiratie. Dit is precies hoe het zou moeten zijn en een bevestiging dat je je grenzen verlegt. Als je geen functionele kleding draagt blijft de transpiratie op zijn plaats en verstopt het de poriën, waardoor je lichaamswarmte stijgt. Uiteindelijk zullen de kleren veranderen in een dampende, koude en zware “envelop”, die je prestatie meedogenloos belemmert. Als je echter functionele kleding draagt, blijft de huid droog en kunt je presteren op een ideale werktemperatuur. De functionele kleding van Craft, in maximaal drie lagen, creëert een perfect microklimaat en vormt de basis voor optimale prestaties.  

De basislaag voert het vocht efficiënt van de huid af en verdeelt het over het  volgende kledingstuk, waar het verdampt of wordt doorgegeven aan de volgende laag. Voor optimale prestaties en comfort moet een Craft-basislaag altijd onder je buitenste lagen worden gedragen, ongeacht de  weersomstandigheden.

Naar de webshop >

De tussenlaag zorgt voor isolatie en warmte terwijl vocht en overtollige warmte naar de volgende laag of naar de omringende lucht worden getransporteerd. Wanneer de thermometer naar beneden kruipt, houdt deze laag je in staat waardevolle lichaamswarmte vast te houden zonder je bewegingsvrijheid te verminderen.
De derde en buitenste laag is het schild tegen de elementen en biedt comfort en prestaties, ongeacht de omstandigheden. De ambachtelijke beschermlaag overstijgt de wetten van de logica en beschermt tegen regen, wind en kou en geeft tegelijkertijd overtollige warmte en vocht vrij uit de onderliggende lagen.

Met de producten die wij aanbieden richten wij ons op de basislaag. Wat hierbij van belang is dat de 2e en 3e laag kleding die je draagt zorgt voor ventilatie, anders werkt het 3-lagen principe van Craft niet!

Welke basislaag voor jou het beste is zie je in onze keuzetabel.

 

Inuteq

Kwaliteit voorop

De beloftes van Inuteq:

Koeling is essentieel bij werken in extreem warme omstandigheden boven de 30 graden. Blijf comfortabel en behoud je prestaties om door te gaan met wat je doet. Blijf veilig om niet oververhit te raken en de controle te verliezen.

Wanneer het lichaam opwarmt als gevolg van fysieke inspanning of externe warmte, reageert het lichaam door de bloedstroom naar het huidoppervlak te vergroten. Je begint te transpireren; terwijl de transpiratie verdampt, koelt het lichaam af. Hoe meer je transpireert, hoe meer je lichaam moet werken. Je energie richt zich steeds meer op het proces van afkoeling. Hierdoor:

 • neemt je hartslag toe; 
 • begin je je ongemakkelijk te voelen;  
 • word je moe;
 • komt je lichaam onder spanning te staan;       
 • verlies je concentratie (tot 40%);        
 • krijg je hoofdpijn;      
 • vertraagt je reactievermogen, wat kan duiden op onveiligheid.           

Het proces van het lichaam dat de hitte bestrijdt, wordt ‘hittestress’ genoemd. Hittestress is eenvoudig te vermijden met behulp van Inuteq-koelproducten. Zie onze keuzetabel.

Wil je al onze producten bekijken?