Over ons

Transpireren en koelen

In de Python Fresh werkschoenen zit een tong van Inuteq. Deze tong geeft koeling op de wreef die tot 15⁰ C lager is dan de buitentemperatuur. De tong zorgt bewezen voor minder transpiratie en is antibacterieel. De spuit waarmee je de tong met water vult, wordt gratis met de schoenen meegeleverd. De koelingtong is zo in de schoen bevestigd dat er geen vuil in de schoen kan binnendringen.

Doordat het water in de tong verdampt zal de koeling max. 3 dagen duren. Onze ervaring is dat je op een gegeven moment voelt dat je voeten warmer worden. Als dit gebeurt vul je de tong simpelweg weer opnieuw met kraanwater en je schoen koelt je voeten weer!

Wij hebben daarom onze 1,2,3 regel

1 handeling          = water pakken en spuit vullen
2 minuten             = tong vullen
3 dagen                 = hou je koeling op je wreef

 

Hoe kan je transpiratie tegengaan of verminderen?

Op de site van de thuisarts https://www.thuisarts.nl/zweten-overmatig/ik-zweet-veel kun je daar meer informatie over vinden.

Om toch comfortabel, fris en veilig te werken zorgen al onze producten voor vochtregulering, thermoregulatie, het verminderen van transpiratie en het voorkomen van hittestress. Naar de webshop.

Waar transpireren we?

De meeste mensen maken zich zorgen om okselzweet, maar dit vormt maar 1% van onze lichaamstranspiratie.

We transpireren uit twee soorten klieren:

  • Eccriene klieren: deze zitten over ons hele lichaam en dienen voornamelijk voor koeling. Deze klieren zorgen voor transpiratie op ons gezicht en hoofd en zijn verantwoordelijk voor transpirerende handen en voeten.
  • Apocriene klieren: deze groter klieren zitten voornamelijk in onze oksels en werken vooral wanneer we actief bezig zijn of sterke emoties zoals stress ervaren.

Vrouwen hebben meer eccriene klieren dan mannen, maar de eccriene klieren van mannen zijn actiever, dus mannen transpireren over het algemeen meer en hebben meer opvliegers.

Andere factoren als heet of kruidig voedsel, kleding van synthetisch materiaal en overtollig lichaamsgewicht kunnen ervoor zorgen dat we meer transpireren. Meestal past ons lichaam zich aan door meer transpiratie te produceren als we dit echt nodig hebben.

Sommige mensen transpireren overmatig of hebben last van opvliegers, zowel overdag als ‘s nachts. Van de mensen die last hebben van overmatig transpireren heeft maar 1% ook daadwerkelijk een medische aandoening met de naam hyperhidrose.

Wat is overmatig transpireren?

Er is sprake van overmatig transpireren als je transpireert zonder dat hier aanleiding voor is door hitte of fysieke activiteit. Dit kan grote invloed hebben op je dagelijks leven en op hoe je je voelt. Maar er zijn manieren om overmatig transpireren aan te pakken.
Als je bang bent dat je te veel zweet, bespreek het dan met je huisarts of een professioneel medisch adviseur.

Wil je al onze producten bekijken?